Adıyaman BİLSEM ve Uluslararası Özel Yetenekliler Eğitimi Kongresi 2018 (IGATE’18)

Adıyaman Bilim ve Sanat Merkezi olarak Uluslararası Özel Yetenekliler Eğitimi Kongresi 2018 (IGATE’18), 01-03 Kasım 2018 tarihleri arasında İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi´ne kurum müdürümüz Fuat Tokur öncülüğünde aşağıda belirtildiği gibi 3 farklı bildiri sunarak katılım sağladık.

1. Özel Yetenekli Öğrencilerin Yaratıcılık Düzeylerinin bazı değişkenler Açısından İncelenmesi

2. Özel Yetenekli Öğrencilerin Biyomimetik Tasarımlarının İncelenmesi

3. Özel Yetenekli bireylere Yönelik Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları “Adıyaman’da Yerden Göğe Doğa Serüveni”

Kurum olarak amacımız : Bilim ve Sanat Merkez’imize gelen özel yetenekli öğrencilerimizin farklı özelliklerini bilimsel çalışmalar yoluyla tespit edip öğrenmek ve bu bilgiler ışığında programlarımızı ve kurumumuzu öğrencilerimiz farklı özelliklerine göre geliştirmek.

Bu kapsamda yürütülen 3 farklı çalışmaya Adıyaman Bilim ve Sanat Merkezinde öğrenim görmekte olan tüm öğrencilerimiz katılım sağlamıştır.

01 Kasım 2018 tarihinde Prof. Dr. Albert Zeigler,( Özel Yetenekliler için Öğrenme Yollarının Tanılanması), Prof. Dr. Ali Karcı (Ebeveyn Bakış Açısıyla Üstün Yetenekli Çocuğun Eğitimi), Dr. Colm O’Relly (Özel Yetenekli Öğrenciler için Okul Dışı Programlar), Do.ç. Dr. Mustafa Serdar Köksal(Sınıf İçinde Zihinsel Risk Alma ve Özel Yetenekliler), Prof. Dr. Joshep Renzulli (21. Yüzyıl için Özel Yetenekliler Eğitiminin Kavramsal Temellerini Yeniden İncelemek: Okul Çapında Zenginleştirme Modelini Kullanan Teoriden Pratiğe bir Yaklaşım), Dr. Öğretim Üyesi Burak Karabey(Bizim Çocuk Matematikten 5 Almış, Çok Zeki’lerden misiniz?) konulu başlıklar altında sunmuş oldukları konuşmaları dinlendi. Ardından Prof. DR. Kemal Yürümezoğlu ve Dr. Öğreti Üyesi Burak Karabey ve Dr. Öğretim Üyesi Turan Enginoğlu tarafından düzenlenen Üstün Yeteneklilerin Eğitiminde Bilim, Sanat ve Matematik konulu atölyelerine katılım sağlandı.

02 Kasım 2018 tarihinde Dr. Öğretim Üyesi Çiğdem Nilüfer Umar’ın gerçekleştirdiği Yaratıcı Okuma Odaklı Farklılaştırma Atölyesine katılım sağlandı. Ardından Adıyaman Bilim ve Sanat Merkezi Resim Öğretmeni Ayşe BAYRAM tarafından “Özel Yetenekli Öğrencilerin Yaratıcılık Düzeylerinin bazı değişkenler Açısından İncelenmesi” konulu bildiri sunuldu. Daha sonra Adıyaman Bilim ve Sanat Merkezi Müdür Fuat TOKUR tarafından Özel Yetenekli bireylere Yönelik Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları “Adıyaman’da Yerden Göğe Doğa Serüveni” konulu bildiri sunumu gerçekleştirildi. Ardından Adıyaman Bilim ve Sanat Merkezi İngilizce Öğretmeni Sevil Akatay tarafından “Özel Yetenekli Öğrencilerin Biyomimetik Tasarımlarının İncelenmesi” konulu bildiri sunumu gerçekleştirildi

09-11-2018

Yayın: 09.11.2018 - Güncelleme: 09.11.2018 15:52 - Görüntülenme: 35