1999 yılında Türkiye’nin UNESCO’ya yaptığı önerinin kabul edilmesi sonucu, 2002 yılından itibaren her yıl Kasım’ın üçüncü haftasında düzenlenen etkinliklerle kutlanan “Dünya Felsefe Günü” Adıyaman Bilim Sanat Merkezi söyleşi ve konser salonunda öğrenci ve velilerin katılımıyla kutlandı. Programda ünlü düşünürler tanıtıldı. Anadolu’da yaşamış filozoflara değinildi. Anadolunun felsefe konusundaki köklü tarihine vurgu yapıldı. Sinoplu Diogenes, Hierapolisli Epiktetos, Urlalı Anaksagoras, Efesli Herakleitos, Aristoteles, Yunus Emre ve Mevlana ülkemiz coğrafyasında yaşamış ve söyledikleriyle tüm dünyayı etkilemiş düşünürler olduğu vurgulandı. Program sonunda gerçekleştirilen “Öykülerle Felsefe” adlı etkinlikte öğrencilerin farklı ve özgün görüşleri beğeni topladı.

16-11-201816-11-201816-11-2018

Yayın: 16.11.2018 - Güncelleme: 16.11.2018 16:01 - Görüntülenme: 60