EDEB Projesi Kapsamında Düzenlediğimiz ´Resfebe Şenliği 2´ Büyük İlgi Gördü

Adıyaman BİLSEM tarafından EDEB Projesi kapsamında  düzenlenen ´RESFEBE Şenliği 2´ sergisi, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Ahmet ALAGÖZ, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sayın Fehmi ÇELİK, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Ali FIRAT, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Sayın Feyzullah KARAASLAN, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Hamza ÇELENK, Kurum Müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin katılımıyla  açıldı. Harf, sayı ve resimlerin bir arada kullanılarak bir kelimeyi bulmaya dayanan Resfebe Şenliği büyük ilgi gördü.

Hayal gücü ile zekânın ortak buluşma noktası olarak karşımıza çıkan resfebe şenliğine ,  47 ilkokul ve ortaokuldan toplam 1466 öğrenci başvuruda bulundu. Tüm çalışmalar sergimizde yer aldı. İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet ALAGÖZ, bu tür farklı sergilerin zeka gelişimine katkı sağladığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Adıyaman’ın eğitim kalitesinin artırılması için bir takım çalışmalar yaptıklarını da belirten ALAGÖZ, bu çalışmaların günden güne meyvesini verdiğini dile getirdi.

BİLSEM Müdürü Dr. Fuat TOKUR Resfebenin önemine değinerek;

"Resfebe hayal gücünü geliştirir, bilgi ve kavram gelişimini destekler, analitik düşünme becerisini geliştirir. Strateji üretme kapasitesini arttırır, algılama ve muhakeme becerisini destekler, dikkat ve konsantrasyonu destekler. Bunlar çocuklarımızın eğitim ve öğretimi için büyük önem taşımaktadır. Aynı zamanda öğrencilerimizin zekâ gelişimine de katkı sağlayan, onlara farklı bakış açıları kazandırmayı amaçlayan bu şenlik, yediden yetmişe herkesin ilgisini çekmesi bizi mutlu ediyor."dedi.

Konuşmaların ardından resfebe şenliği sergisinin, Cumartesi günü akşamına  kadar açık kalacağı belirtildi.

12-04-201912-04-2019

Yayın: 12.04.2019 - Güncelleme: 14.04.2019 13:29 - Görüntülenme: 95