“Engele Karşı Empati Koridoru” Adıyaman’ı Geziyor

TÜBİTAK proje yarışmasında ülke finalinde Adıyaman’ı temsil edecek olan  Adıyaman Bilim ve Sanat Merkezi 5. sınıf öğrencilerinden Zeynep Kocadağ ve Aylin Arık’ın yürüttüğü “Engele Kaşı Empati Koridoru”  il genelinde proje kapsamında etkinliklere devam ediyor. Proje kapsamında Demokrasi Parkında, Adıyaman Park AVM’de, Türkiye Petrolleri Ortaokulu’nda, Mehmet Akif Kız İHL’de, Fen Lisesi’nde, Esentepe Anadolu Lisesi’nde, Süleyman Şah Ortaokulu’nda, Adıyaman İHL Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nda tanıtım ve uygulama etkinlikleri yapıldı. Oldukça ilgi gören uygulama etkinlikleri engelli bireylerin yaşadıkları sıkıntıları yaşayarak, deneyimleyerek empati kurma farkındalığına vesile oldu. Proje kapsamında, Beyaz Bant Siyah Dünya (Görme Engeli), Sessiz Dünya (Duyma Engeli),Tek Dilim: Beden Dili (Konuşma Engeli), Tekerlekli Sandalyem (Bedensel Engel) gibi etkinlikler gerçekleştiriliyor. Etkinlikler için yardımcı olanlara teşekkür eden proje rehber öğretmeni Eyyüp Güneş: “ Amacımız engelli kardeşlerimizin sıkıntılarını bir parça da olsa sağlıklı insanlara aktarmak. Biz bu projede anlatmıyoruz, elimizden geldikçe yaşatmaya çalışıyoruz. Bir insan kendisine ne söylenildiğini, ne gösterildiğini unutabilir fakat ne hissettiğini asla unutmaz.” Dedi.

Etkinliklerin bilgi, afiş, fotoğraf ve tarihlerini Adıyaman Bilim Sanat Merkezinin sitesinden ve sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

18-04-201918-04-201918-04-201918-04-201918-04-2019

Yayın: 18.04.2019 - Güncelleme: 18.04.2019 23:22 - Görüntülenme: 69