Engele Karşı Empati Koridoru

TÜBİTAK proje yarışmasında bölge birincisi seçilerek ülke finaline katılma hakkı kazanan Adıyaman Bilim ve Sanat Merkezi 5. sınıf öğrencilerinden Zeynep Kocadağ ve Aylin Arık’ın yürüttüğü “Engele Kaşı Empati Koridoru”  il genelinde proje kapsamında etkinliklere devam ediyor. Ülkemizde beş milyona yakın engelli birey mevcut, maalesef bu engelli kardeşlerimiz yaşam koşulları açısından ciddi sıkıntılar yaşamaktadırlar. Ülkelerin gelişmişlik düzeylerindeki önemli bir kriter de engelli bireylerin yaşam koşullarıdır. Engelli bireylerin dünyasını daha iyi anlamak adına yapılan etkinlikler okullarda, halka açık olarak Demokrasi Parkında, Adıyaman Park AVM’de yapılmaya devam ediyor. Proje kapsamında, Beyaz Bant Siyah Dünya (Görme Engeli), Sessiz Dünya (Duyma Engeli),Tek Dilim: Beden Dili (Konuşma Engeli), Tekerlekli Sandalyem (Bedensel Engel) gibi etkinlikler gerçekleştiriliyor. Oldukça ilgi gören etkinlikler için proje rehber öğretmeni Eyyüp Güneş: “ Amacımız engelli kardeşlerimizin sıkıntılarını bir parça da olsa sağlıklı insanlara aktarmak. Biz bu projede anlatmıyoruz, elimizden geldikçe yaşatmaya çalışıyoruz. Bir insan kendisine ne söylenildiğini, ne gösterildiğini unutabilir fakat ne hissettiğini asla unutmaz.” Dedi.

Proje ile ilgili Bilim Sanat Merkezi Müdürü Dr. Fuat Tokur Şunları söyledi: “Oldukça başarılı ve özverili bir proje, emeği geçenlere teşekkür ediyorum ve inşallah Türkiye finalinde de Adıyaman’ımızı derece kürsüsüne taşıyacaktır bu proje. Etkinliklerimizin bilgi ve tarihlerini kurumumuzun sitesinden ve sosyal medya hesaplarından takip edebilsirsiniz.” Dedi.

14-04-201914-04-201914-04-2019

Yayın: 14.04.2019 - Güncelleme: 14.04.2019 13:29 - Görüntülenme: 82