Sosyal Bilgiler Materyal ve Ürün Sergisi Büyük İlgi Gördü

Adıyaman Bilim ve Sanat Merkezinde 13.05.2019 pazartesi günü “Sosyal Bilgiler Materyal ve Ürün Sergisi açılışı yapıldı. Açılışa İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Ahmet ALAGÖZ, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Kazım ÇOBAN, Şube Müdürümüz Sayın Hamza Çelenk ve Abdullah BİLEN, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, ilgililer katıldı.

Adıyaman Bilim ve Sanat Merkezi Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mahmut Serkan YERLİ tarafından hazırlanan sergi 13-17 Mayıs 2019 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

Sosyal bilgiler eğitimi alanında hazırlanan materyal ve ürünlerin bulunduğu sergide kırk materyal bulunmaktadır. Ayrıca seramik ve tasarım atölyelerinde hazırlanmış ürünler de yer almaktadır.

Sosyal bilgiler eğitiminde soyut kavramların somutlaştırılması adına materyallerin önemli olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet ALAGÖZ; paylaşımın önemli olduğunu belirterek, materyallerin öğrencilerin üretkenliklerini ortaya çıkardığını, kendi kendine öğrenmenin gerçekleştiğini, yeni şeylere kapı araladığını belirtti. Serginin hazırlanmasında katkısı olan herkese teşekkür etti.

Adıyaman BİLSEM Müdürü Dr. Fuat TOKUR derslerin bu tür materyaller yoluyla zenginleştirilerek ve farklılaştırılarak yürütülmesinin bireylerde kalıcı ve anlamlı öğrenmeyi sağladığını belirtirek, materyal ve ürün sergimizin hafta sonuna kadar ziyaret edilebileceğinin ifade etti.

14-05-201914-05-201914-05-201914-05-201914-05-2019

Yayın: 14.05.2019 - Güncelleme: 14.05.2019 10:09 - Görüntülenme: 113