ADIYAMAN BİLİM VE SANAT MERKEZİ OLARAK OKULUM TEMİZ BELGEMİZİ ALDIK.

Sınıf Öğretmenimiz Pınar GÖKSU koordinesinde Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmen Akademisi Vakfı ile sürdürdüğü protokol kapsamında öğretmenlere ve öğrencilere yönelik 5Taş Sosyal ve Finansal Liderlik Programına katilim sağlanacaktır.  Dünyanın 116 farklı ülkesinde de uygulanan bu uluslararası program ile öğrencilerin

 Kendilerini ve çevrelerini tanıyor

 Haklarını ve sorumluluklarını biliyor

 Tasarruf ve harcama bilincini elde ediyor

 Daha planlı olmalarını ve bütçelerini yönetebiliyor

 Çevresindeki gördüğü sorunlara bilinçli bir şekilde çözümler üretebiliyor olmaları amaçlamaktadır.

Kas

Bültenimiz 60 BİLSEM'den yüzlerce öğrenci ve öğretmenn emeği ile hazırlanmıştır. Öğrencilerimize Atatürk'ü görseydin ona neler söylerdin diye sorduk?" Aldığımız cevaplardan bir bülten oluşturduk. Bültene ulaşacağınız link için tıklayınız

Ekm

Bugün Adıyaman Üniversitesi Biyoloji bölümü öğretim üyesi Doç. Dr.  Mehmet Zülfü YILDIZ tarafından  öğrencilerimize yönelik "Biyoçeşitlilik ve Sürüngenler" konulu e-konferans gerçekleştirildi. Değerli sunumları  için kıymetli hocamıza çok teşekkür ederiz.

Ekm

Fen Bilimleri danışmanımız Harun YALÇIN koordinasyonunda Adıyaman Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerimizle "BİLSEM'LER ZAMAN MAKİNESİNDE" eTwinning etkinliğini gerçekleştiriyoruz.

Proje kapsamında online toplantı ve planlamalar yapıldı.

Ekm

Adıyaman Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Erastosthenes yöntemi ile dünyanın çevre uzunluğunu hesapladılar.

Adıyaman Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, bilsem öğretmenleri  Meryem Özcan ve Harun Yalçın rehberliğinde M.Ö. 200 lü yıllarda İskenderiyede  yaşayan ünlü Yunan bilim insanı Erastosthenes'in yapmış olduğu yönlemle dünyanın çevre uzunluğunu yaklaşık olarak hesapladılar. Küçük araştırmacılar güneşin en tepede olduğu saatte ter dökerek hassas ölçümlerle hesaplamalar yaptılar.