Ekm

Millî Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk Adıyaman Bilim ve Sanat Merkezimizi ziyaret edip seslendirme ve görüntü kayıt stüdyomuzdan BİLSEM'li öğrencilerimize mesajını iletti. Teşrifleri için Sayın Bakanımıza ve milletvekillerimize teşekkür ediyoruz.

Eyl

Ağu

Genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanında bireysel değerlendirmelere ilişkin itirazlar; 22-28 Ağustos 2019 tarihleri arasında öğrenci velisi tarafından il millî eğitim müdürlüklerine yapılacaktır.

Ağu

Bilim ve Sanat Merkezine kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtları 26 Ağustos-13 Eylül 2019 tarihlerinde  saat 10.00-12.00 ile 14.00-16.00 arasında yapılacaktır.

Kayıt Yenileme İşlemleri

Sayın Velilerimiz;

Milli Eğitim Bakanlığı Bilim ve Sanat Merkezleri Yönergesi gereğince kayıt yenileme işlemlerini, eylül ayının ilk haftası yeni kayıtlar alınacağından, 2-11 Eylül 2019 tarihleri arasında (09.00-12.00 / 14.00-16.00 saatleri arasında) kurumumuza şahsen başvurarak yapmanız gerekmektedir.Yönerge gereği kayıt yenilemeler zorunlu olup öğrencilerimizin BİLSEM kayıtlarının devamı için belirtilen tarihlerde hassasiyetinizi bekliyoruz.

Tem

Adıyaman Bilim ve Sanat Merkezi "İşimiz Bilim, Gücümüz Sanat Köy  Atölyeleri Projesi 01/07/2019 Tarihinde başladı. Sabancı Vakfı Tarafından desteklenen Kurumumuz öğretmeni Bilal ZEMİN'in koordinatörlüğünde hayata geçirilen "İşimiz Bilim Gücümüz Sanat Projesi " kapsamında Sarıharman Köyünde açılan yaz kampımız Temmuz Ayı boyunca hizmet verecek. Her gün 150 çocuğun faydalandığı atölyeler şunlar:

1-Bilim Avcıları Fen Atölyesi

10-Diksiyon Ve Yazarlık Atölyesi

11- Görsel  Sanatlar Atölyesi

Haz

ERASMUS + SAME Projesi kapsamında Adıyaman BİLSEM Ahşap Atölyesinde topaç üretimi ve ahşap figür üretimi yapıldı. Seramik atölyesinde çamurdan tabak ve bardak üretimi yapıldı. Misafirler ebru sanatı hakkında bilgi edinerek, kendi ebrularını üretti. Eğitimde dijital araçların kullanımı ve güvenli internet üzerine uygulamalar yapıldı. Drama atölyesinde kültürel etkinlikler düzenlendi, eğlenceli oyunlar oynandı ve çeşitli yarışmalar yapıldı. Yöresel tatların yiyeceklerin sergilendiği kermes etkinliği, yapıldı . Duygular duvarı adlı etkinlik proje için oluşturulan alanda gerçekleştirildi. Keleş Konağında Adiyaman ili yerel kültürel motifleri ve özellikleri, çiğköfte ve harfane gecesi yapılması ve ilimizde bulunan doğal, mimari, estetik ve tarihi yerler ziyaret edilecektir.
Faaliyetler 15 Haziran 2019 Cumartesi gününe kadar devam edecektir.

May

Adıyaman Bilim ve Sanat Merkezinde 13.05.2019 pazartesi günü “Sosyal Bilgiler Materyal ve Ürün Sergisi açılışı yapıldı. Açılışa İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Ahmet ALAGÖZ, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Kazım ÇOBAN, Şube Müdürümüz Sayın Hamza Çelenk ve Abdullah BİLEN, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, ilgililer katıldı.

May

Adıyaman’da, Karayolu Trafik Güvenliği Günü ve Karayolu Trafik Haftası’nın açılış programı Türkiye Petrolleri Kültür Merkezinde yapıldı. 07.05.2019 Salı günü yapılan açılışta il geneli düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasında iki öğrencimiz il ikincisi oldu. Liseler arası kompozisyon alanında öğrencimiz Ecem Azra Akgül, ilkokullar arası resim alanında ise Meryem Dila Durmuş il ikincisi olarak derece elde ettiler. Dereceye giren öğrencilerimiz, teşekkür belgesi ve tablet ödülünü İl Jandarma Komutanımızın elinden aldılar.

Trafik kazalarına dikkat çekmek, trafik kazalarının getirdiği olumsuzlukları gündeme taşımak ve trafik kazalarının en aza indirilmesi konusunda ülke genelinde bir bilinç oluşturmak amacıyla her yıl düzenlenen Karayolu Trafik Güvenliği Günü ve Karayolu Trafik Haftası’nın kutlanmaktadır.

May

Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri kapsamında diksiyon atölyesi öğrencileri bütün okulu gezerek Yunus Emre şiirini okudu. 04.05.2019 Cumartesi günü gerçekleştirilen etkinlik kapsamında atölye lideri Eyüp Güneş ile birlikte; diğer tüm atölyeleri, idareyi ziyaret ederek Yunus Emre’nin en önemli şiirlerinden biri olan  “İlim İlim Bilmektir” adlı şiirini koro çalışması şeklinde okudular. Yunus Emre’yi ve şiirin mesajını kısaca dinleme fırsatı bulan öğrenci ve öğretmenler teşekkür etti. Edebiyat Öğretmeni Eyüp Güneş “Bizim Yunus; kökü bu topraklardan çıkmış, tüm dünyaya evrensel değerleri duru bir dille anlatan bir dil-(‘dıl’)-gönül işçisidir. Biz de bu haftayı ve Yunus Emre’yi tüm öğrencilerimize hatırlatmak istedik. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Nis

Öğrencimiz Hüseyin Said DEVECİ, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Satranç Temsilciliği organizesinde 25-26 Nisan tarihlerinde düzenlenen EDEP PROJESİ kapsamında yapılan satranç turnuvasında yedi maçta yedi galibiyet alarak Adıyaman il birincisi olmuştur.

Nis

"Acil Kod S.O.S." ve "Engele Karşı Empati Koridoru" adlı iki projemizle TÜBİTAK 13. Araştırma Projeleri Türkiye Finalinde Elazığ Üniversitesinde ilimizi temsil ediyoruz.

Adıyaman Bilim ve Sanat Merkezinde gerçekleşen TÜBİTAK 4006 Bilim

Fuarının Açılışına Belediye Başkanı Sayın Dr. Süleyman KILINÇ, Milli Eğitim Müdür Vekili Sayın Mehmet ALTINDAL , Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Sayın Kazım ÇOBAN ve Şube Müdürleri, STK Başkanları, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve Öğrenciler ile veliler katıldılar.

Adıyaman Bilim ve Sanat Merkezinde gerçekleşen fuarda 21 proje iki gün boyunca bilim meraklılarının beğenisine sunuldu.

Bilim Fuarı Yürütücüsü Serkan YAVUZ ‘un koordinatörlüğünde hazırlamış olan projeler,  ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.

BİLSEM Müdürü  Dr. Fuat TOKUR "Gelişen dünya şartlarına ayak uyduran, çağın bilimsel, teknolojik ve inovatif gelişmelerini yakından izleyen gençlerin yetişmesi için gençlerin üretici yönlerini geliştiren bu gibi projeler çok önemlidir. Bu bağlamda TUBITAK 4006 Bilim Fuarında görev alan öğretmen ve öğrencilerimi gönülden kutluyorum." dedi.