“Engele Karşı Empati Koridoru” Adıyaman’ı Geziyor

TÜBİTAK proje yarışmasında ülke finalinde Adıyaman’ı temsil edecek olan  Adıyaman Bilim ve Sanat Merkezi 5. sınıf öğrencilerinden Zeynep Kocadağ ve Aylin Arık’ın yürüttüğü “Engele Kaşı Empati Koridoru”  il genelinde proje kapsamında etkinliklere devam ediyor. Proje kapsamında Demokrasi Parkında, Adıyaman Park AVM’de, Türkiye Petrolleri Ortaokulu’nda, Mehmet Akif Kız İHL’de, Fen Lisesi’nde, Esentepe Anadolu Lisesi’nde, Süleyman Şah Ortaokulu’nda, Adıyaman İHL Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nda tanıtım ve uygulama etkinlikleri yapıldı. Oldukça ilgi gören uygulama etkinlikleri engelli bireylerin yaşadıkları sıkıntıları yaşayarak, deneyimleyerek empati kurma farkındalığına vesile oldu. Proje kapsamında, Beyaz Bant Siyah Dünya (Görme Engeli), Sessiz Dünya (Duyma Engeli),Tek Dilim: Beden Dili (Konuşma Engeli), Tekerlekli Sandalyem (Bedensel Engel) gibi etkinlikler gerçekleştiriliyor. Etkinlikler için yardımcı olanlara teşekkür eden proje rehber öğretmeni Eyyüp Güneş: “ Amacımız engelli kardeşlerimizin sıkıntılarını bir parça da olsa sağlıklı insanlara aktarmak. Biz bu projede anlatmıyoruz, elimizden geldikçe yaşatmaya çalışıyoruz. Bir insan kendisine ne söylenildiğini, ne gösterildiğini unutabilir fakat ne hissettiğini asla unutmaz.” Dedi.

Etkinliklerin bilgi, afiş, fotoğraf ve tarihlerini Adıyaman Bilim Sanat Merkezinin sitesinden ve sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

Nis

Adıyaman BİLSEM tarafından 2. si düzenlenen "PİYANO GÜNLERİ" şenliğine bir çok farklı okul ve kurumdan toplam 133 öğrenci katıldı. Adıyaman  Üniversitesi Rektörlük Konferans salonunda gerçekleşen etkinlikte birçok piyano severin biraraya gelerek ortak bir platformda sergilemiş oldukları performansları takdire şayandı. Çalışmaların  sanatseverlerle buluştuğu ve geleneksel hale gelen şenlik sonunda katılımcı öğrenci ve öğretmenlere katılım belgeleri takdim edildi.

Nis

TÜBİTAK proje yarışmasında bölge birincisi seçilerek ülke finaline katılma hakkı kazanan Adıyaman Bilim ve Sanat Merkezi 5. sınıf öğrencilerinden Zeynep Kocadağ ve Aylin Arık’ın yürüttüğü “Engele Kaşı Empati Koridoru”  il genelinde proje kapsamında etkinliklere devam ediyor. Ülkemizde beş milyona yakın engelli birey mevcut, maalesef bu engelli kardeşlerimiz yaşam koşulları açısından ciddi sıkıntılar yaşamaktadırlar. Ülkelerin gelişmişlik düzeylerindeki önemli bir kriter de engelli bireylerin yaşam koşullarıdır. Engelli bireylerin dünyasını daha iyi anlamak adına yapılan etkinlikler okullarda, halka açık olarak Demokrasi Parkında, Adıyaman Park AVM’de yapılmaya devam ediyor. Proje kapsamında, Beyaz Bant Siyah Dünya (Görme Engeli), Sessiz Dünya (Duyma Engeli),Tek Dilim: Beden Dili (Konuşma Engeli), Tekerlekli Sandalyem (Bedensel Engel) gibi etkinlikler gerçekleştiriliyor. Oldukça ilgi gören etkinlikler için proje rehber öğretmeni Eyyüp Güneş: “ Amacımız engelli kardeşlerimizin sıkıntılarını bir parça da olsa sağlıklı insanlara aktarmak. Biz bu projede anlatmıyoruz, elimizden geldikçe yaşatmaya çalışıyoruz. Bir insan kendisine ne söylenildiğini, ne gösterildiğini unutabilir fakat ne hissettiğini asla unutmaz.” Dedi.

Proje ile ilgili Bilim Sanat Merkezi Müdürü Dr. Fuat Tokur Şunları söyledi: “Oldukça başarılı ve özverili bir proje, emeği geçenlere teşekkür ediyorum ve inşallah Türkiye finalinde de Adıyaman’ımızı derece kürsüsüne taşıyacaktır bu proje. Etkinliklerimizin bilgi ve tarihlerini kurumumuzun sitesinden ve sosyal medya hesaplarından takip edebilsirsiniz.” Dedi.

Nis

Adıyaman BİLSEM tarafından EDEB Projesi kapsamında  düzenlenen ´RESFEBE Şenliği 2´ sergisi, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Ahmet ALAGÖZ, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sayın Fehmi ÇELİK, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Ali FIRAT, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Sayın Feyzullah KARAASLAN, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Hamza ÇELENK, Kurum Müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin katılımıyla  açıldı. Harf, sayı ve resimlerin bir arada kullanılarak bir kelimeyi bulmaya dayanan Resfebe Şenliği büyük ilgi gördü.

Nis

Psikolojik Danışman Yaşar Aydoğdu ve Abdurrahman ÇİÇEK´in eğitmenliğinde ÖZEL YETENEKLİ ÇOCUKLARIN EBEVEYNLERİ İÇİN AİLE EĞİTİM PROGRAMI sonunda Velilerimiz sertifikaları Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Altındal, Şube Müdürlerimiz Hamza Çelenk ve Mustafa Yetiş katıldılar.

Nis

18 Mart Çanakkale Haftası etkinlikleri kapsamında tertiplediğimiz programa Şehit Hasan AYDOĞDU´nun muhterem babası Yusuf AYDOĞDU ve Kıbrıs Harekatı Gazimiz muhterem Sabri AYDOĞDU,Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet ALTINDAL ve Şube Müdürü Hamza ÇELENK iştirak ettiler.

Nis

‘’Engelleri Aşan Yürekler” adlı ortağı olduğumuz eTwinning projesi meyvesini verdi. Proje kapsamında hazırlanan kitapta sevgili öğrencimiz Kerem Yumuşak’ın yazdığı ‘Engelleri Aşmak, Hayallere Kavuşmak’ adlı öyküsü seçildi. Öğrencimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Nis

Türkiye Petrolleri Bölge Müdürümüz sayın Hikmet ASLANDERE´ye kurum ziyaretinde bulunduk. Merkezimiz amaç ve faaliyetleri hakkında bilgi verdik. BİLSEM´e ilişkin her konuda desteklerini dile getirmeleri, ilgi ve nezaketleri için teşekkür ederiz.

Menderes İlkokulundan minik ziyaretcilerimiz var. 14 Aralık 2018 Cuma günü Menderes ilkokulu 2/B sınıfı öğrencileri kurumumuzu ziyaret etti.