Ankara'da Yılın Öğretmeni Olarak Adıyaman'ı Kurumumuz Öğretmeni Dr. Eyyüp Güneş Temsil Etti

Cumhuriyetimizin 100. Yılında Öğretmenler Günü Kutlama Programları İçin Adıyaman'ı Kurumumuz Öğretmeni Temsil Etti

Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından Cumhuriyetimizin 100. yılı için görkemli bir kutlama programı hazırlandı. Yaklaşık bir hafta süre süren programlarda 81 ilden gelen kıymetli öğretmenler birçok etkinlik ve resmi programa iştirak etti.

Program 22 Kasım Çarşamba günü Ankara'da başladı.Kızılay Metro fuaye alanında sergi açılışı, Keçiören'de 81 il için ağaç dikimi, Şehit öğretmenler için anıt ziyareti gerçekleştirildi. Adıyamanımızı temsil eden fidan öğretmenimiz tarafından dikildi.Aynı gün Gölbaşı Mogan'da sayın Milli Eğitim Bakanımızın öğretmenler için kabul yemeği programı verildi.

23 Kasım Perşembe günü Beştepe'de Millet Kütüphanesi, Millet Camii, 15 Temmuz Demokrasi müzesi gezileri gerçekleştirildi. Gezi sonrası milli gururumuz TUSAŞ tesisleri ziyaret edildi. Adıyaman'ı temsil eden öğretmenimiz Dr Eyyüp Güneş TUSAŞ için röportaj verdi. Aynı günün akşamında cumhurbaşkanımızın katıldığı Şehit Öğretmen "Aybüke Öğretmen Oldum Ben" filminin galasına geçildi.

24 Kasım Cuma günü Anıtkabir töreni icra edildikten sonra TBMM'de Meclis başkanlığının öğretmenler günü şerefine verilen kahvaltı programına geçildi. TBMM ziyareti akabinde tüm öğretmenler Milli Eğitim Bakanımız ile birlikte Ankara'dan İstanbul'a uçtu. İstanbul Kongre Merkezinde sayın cumhurbaşkanımızın "Yüzyılı İnşa Edenler Yüzyılı İnşa Edecekler" programına iştirak edildi.

25 Kasım Cumartesi günü İstanbul'da kültür gezileri akabinde ülkemizin gözbebeği BAYKAR merkezi ziyaret edildi.

İlimizi temsil eden kurumumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Dr Eyyüp Güneş duygularını şöyle dile getirdi:"Şanlı Cumhuriyetimizin 100. yılında güzel memleketim Adıyaman'ı temsil etmek gurur verici, İyi ki Öğretmenim! Bu vesile ile ilk öğretmenim kıymetli anneme ve üzerimde emekleri bulunan tüm öğretmenlerime sonsuz şükranlarımı sunuyor,  depremde şehit olan tüm öğretmenlerimizi ve hasseten mesai arkadaşım Şehit Muhammed Kürşad Leba'yı minnetle yad ediyorum" dedi.

01-12-202301-12-202301-12-202301-12-202301-12-202301-12-202301-12-202301-12-202301-12-2023

Yayın: 01.12.2023 - Güncelleme: 01.12.2023 17:45 - Görüntülenme: 362